Vuokatti Hiihto 2007

 

Kyseiseen tapahtumaan lähdettiin ilman mitään tavoitetta, olihan Finlandia hiihto mennyt ihan hyvin olosuhteisiin nähden. Ainut mielenkiinto kohdistui tulevaan säähän, olihan täällä etelästä lähteneet lumet ja muutenkin päivälämpötilat olivat + 8 °C. Perjantaina ajeltiin kohti Vuokattia (6.30 h). Sain kuulla matkan aikana eräältä kaveriltani että siellä oli ollut yö pakkasia, joten aamuisin vielä pakkasta odotettavissa. Vuokattiin saapuessamme kävin ilmoittautumassa Vuokattihallissa. Samassa tilassa oli suksien voitelu piste, jossa otettiin vastaan suksia. Sieltä kyselin vinkkejä tulevaan voiteluun ja aloin epäillä omia voiteluita. Mutta, minkäs enää tee kun rasvat ja voitelutelineet kotona, nyt hiihdetään niillä voiteilla mitä suksiin tuli keskiviikkona laitettua.

Mutta itse tapahtumaan. Aamulla ennen tapahtumaa lämpömittari näytti -4 °C. Luvassa oli lauhtuvaa johonkin +7 °C. Aamulla normaali aamupala.
Vuokattiopistolla lautasellinen puuroa ja pari leipää kahvin kera. Aamupalan jälkeen odottamaan mökille tapahtuman alkua. Siinä 9:30 rempseet päälle ja menoks kohti Särkisen jäätä.
Jäällä hiihtelin sinne johonkin puoleen väliin.
Kun lähtö tuli laiton Forerunnerin, sykemittarin päälle sekä mp3-soittimen soimaan. No, Särkisen jään nousussa oli sitten torikokouksen paikka ja hiihto tyssäs siihen.
Osa hiihtäjistä otti sukset kouraan ja lähti juoksemaan rinnettä pitkin ylös josta takaisin ladulle. Itse kävi myös mielessä tehdä samoin, mutta odoteltiin omaa vuoroa. Aikaa odotteluun kului kolme ja puoli minuuttia. Siinä sitten matka jatkui ja ensimmäisessä isommassa laskussa oli hiukan pehmeää ja tietty siinä sitten joku kaatui, onneksi just kerkesin väistää oikealta. No, matka jatkui kohti ensimmäistä huoltoa. Yllättäen ennen huoltoa tulikin perinteisen hiihtäjiä vastaan, ihan kiva juttu. Siinä sai olla sitten tarkkana.
Sykkeitä katsellessani, siinä ensimmäisen kymmenen kilometrin matkalla niin huomasin niiden olevani aikas korkealla. Ajattelin, jos tätä rataa mennään niin noutaja tulee pian. Samaa rataa mentiin 15 km asti, jonka jälkeen yritin saada sykkeet laskemaan. Kotitalousoppilaitokselle asti yritin säästellä voimia, koska tiesin mitä olin sen jälkeen odotettavissa. Mutta koko hiihto alusta asti oli ollut jotenkin vaikeata. Mentiinkö muiden mukana vai mihin mulla olikaan kiire. No, kotitalousoppilaitokselta lähtevässä nousussa joku naishenkilö kompuroi edessäni ja sain itse väistettyäi. Vaaran päällä olikin sitten hienot maisemat, joita olen joskus vuonna 2005 käynyt kuvailemassa. Kuvia löytyy täältä.
Laskuosuuksien jälkeen odottelin jääosuutta ja samalla vasemman jalan mono alkoi painaa kummasti jalkapohjaa. Hiukkaan päästyäni ajattelin, että painakoon vaan ja tulkoon minkälaiset rakot vaan jalkaan, mutta monoja en ota pois kun ei ole vara sukkia matkassa. Koska tämä hiihtokausi päättyy tähän tapahtumaan, niin mulla on sitten aikaa parannella jalkoja. Jääosuuden jälkeen ajattelin, että kohta se maalialue tulee vastaan, mutta se oli väärä olettamus. Jääosuuden jälkeen nimittäin alkoi pienten nousujen ja laskujen sarja "tappo" meininki. Yks sun toinen hiihteli kohti maalia vähin voimin, ja minä yksi niistä. Tasaiset osuudet menin ihan hyvin, mutta nousut olivat vaikeita "sisulla" ylös. Ajattelin että milloinkohan tässä katkeaa lopullisesti. Olihan yhden mäen päällä joku heittämässä "laattaa" ainakin siltä se näytti. Loppu hyvin kaikki hyvin maalissa saivat minulle ajaksi 4:01:36 sijalla 364. No sijasta viis omaa aikaahan tässä hiihdetään eikä sijoja.

Keli:

Yö pakkasta joka lauhtuu päivää myöden. Kova rakeinen lumi. Aamulla siis -4 °C ja kun hiihto loppui +6 °C.

Voitelu:

423 Rex sinineni -2 ... -10 °C
406 Rex RCF grafiitti -7 ... -25 °C
405 Rex RCF Transforme vaaleanpunainen 0….-20 °C
Urat

Latuprofiili:

 


Lähde


Garmin Forerunnerilla otettu profiili

Sykekäyrä:
Huom: Vuokattiopisto = Kotitalousopisto.

Vauhdinjako:


Vauhdinjako koko matkalta

 

Väliajat:

Yhteenveto: