Vuokattihiihto 2005

Viime vuoden malliin tarkoitukseni oli hiihtää 60 km matka. Hiihtoon alettiin pikku hiljaa valmistautua lokakuun alusta.

Tankkaus:

Tankkaus aloitettiin keskiviikkona ja kesti torstaihin asti. Päivittäinen hiihlihydraatti annos 300 - 600g oli tarkoituksena saada kyseisinä päivinä.
Se miksi tankkaus kesti niin lyhyen ajan selviää myöhemmin.

Voitelu:

Säätiedot lupasivat aamupakkasta ( -14) , joka päivän mittaa lauhtuu -6 asteeseen asti.

Luistovoitelu:

423 Rex sininen -2 ... -10

406 Rex LF grafiitti -7 ... -25

403 Rex LF vihreä -6 ... -12

Yhteenveto:

Kaikki oli torstai iltaan asti hyvin, kunnes suksien voitelun jälkeen kurkku meni ihan kuivaksi. Aluksi luulin voitelusta tulevan käryn syyksi. Hiukan ennen nukkumaan menoa saunan jälkeen tunsin, että nyt ei ole kaikki hyvin. Ajattelin kokeilla mitä sykemittari näyttää ja se näytti leposykkeiden olevan normaalia korkeammat. Yö meni huonosti nukkuen, kunnes perjantai aamulla, jolloin piti lähteä Vuokattiin ajamaan kuumemittariin lävähti lukemat 37 astetta. Jaahas, tässäköhän tää sitten taas oli tokasin. Ei muuta kuin buranaa naamaan ja matkalle.
Matkaa oli noin 550 km, onneksi ei tarvinut ajaa. Matkalla yritin levätä mitä nyt pystyi. Kuume alkoi nousta ja matkan puolivälissä sitä oli jo 38 astetta.
Perillä se oli jo kivunnut 38,8 asteeseen, joten tämän vuoden hiihdot oli sitten hiidetty. Kyllä siinä oli sulattelemista, kun talven päätavoite jäi suorittamatta.
Lauantai aamulla kun siirsin suket autosta mökkiin rupesi todella ottaa päähän. Päivä meni sitten vuodepotilaana kun muut hikoilivat ladulla.

Mitä tästä voi oppia. Kannattaa, jos mahdollista osallistua toiseenkin tapahtumaan kauden aikana, niin ei kaikki jää yhden varaan. Sama homma meinasi viime vuonna käydä, mutta onneksi juuri ja juuri pääsin ladulle tapahtuman hiihtämään. Saa nähdä milloin seuraavan kerran olen lähdössä Vuokattiin hiihtämään, kun maaliskuussa näyttää olevan aina liikenteessä jokin influenssa tai vatsatauti.

 

Onneksi pääsi näkemään kauniita maisemia