Vuokattihiihto 2004

 

Vuokattihiihto hiihdettiin 20.3.2004. Sää oli noin -2 astetta aamulla 9:00 aikoihin ja luvassa oli lauhtuvaa keliä, joka aiheutti harmaita hiuksia voitelun suhteen. Muitakin harmeja oli ennen hiihtotapahtumaa varten ollut, jotka mahdollisesti vaikuttivat lopputulokseen.

No niin itse asiaan. Alkutalvesta kaverini kanssa päätettiin osallistua kyseiseen tapahtumaan. Olihan minulle ensimmäinen kerta kun pitäisi hiihtää 60 km. No, talven aikana piti sitten noita kilometrejä saada pohjaksi, jotta kyseisen tapahtuman hiihtäisi maaliin asti. Kun vasta tammikuussa pääsi lumille alkoi tulla kiire. Tämän takia hiihdettiin jopa parikin kertaa päivässä.

Kun sitten oli tasan viikko tapahtumaan oli 7 kk ikäinen tyttäreni saanut vatsataudin. Yritin kaiken keinoin välttyä kyseiltä taudilta. Kunnes viikon alussa maanantaina tauti tarttui minuun. Oli todella heikko olo pari päivää kuumeen, oksentelun ja ripulin kourissa. Kun vielä pitäisi tankkausta tehdä muutama päivä ennen tapahtumaa, niin ajattelin kuinkahan tässä käy. Perjantai oli vapaa töistä, joka oli pyhitetty matkustamiseen Vuokattiin. Matkaa kertyi noin 550 km.

Perjantai-iltana kävin maksamassa osallistumismaksun. Kävin illalla saunassa, jotta saisi nukuttua yön hyvin. Toisin kuitenkin kävi. En meinannut saada millään unta ja yölläkin heräsin kun tytärtäni piti syöttää. Aamulla oli sitten sellainen olo, että kuinkahan tässä käy huonosti nukutun yön jälkeen.

Hiihto lähti järven jäältä pienen lenkin jälkeen metsään. Ennen metsää tuli pieni suma, jossa kadotin kaverini. Tämän jälkeen hiihtelin rauhallisesti eteenpäin, jotta kaverini saisi minut kiinni. Hiihtelimme aika vauhdikkaasti aina 25 km asti. Sitten luisto loppui kuin seinään ja hiihto alkoi olla aika tahmeaa. Jossain 40 kilometrin korvissa huollossa erehdyin syömään Dexalin glugoosipastilleja. Maha tuli niistä kipeäksi ja eipä ollut kivaa sen jälkeen. No, onneksi sitä ei kestänyt pitkään. Kilometrit taittuivat hitaasti ja sitä alkoi odotella 50 km kohtaa kun tiesi, että enää 10 km jäljellä. 50 km jälkeen hiihto alkoi maistua paremmalta. 5 km ennen maalia katselin kelloa ja ajattelin että pitäisikö yrittää alle 5 h hiihtoa, mutta luovuin ajatuksesta kuitenkin. Maalissa kello pysähtyi aikaan 5:05:20. Sitten saunaan ja syömään. Mökillä oli hiukan väsynyt olo, mutta onnellinen, koska talven treenit ja Vuokatti hiihtoon osallistuminen oli kaatua vatsatautiin. Sää olisi voinut myös olla hiukan kylmempi.

 

Mitali maaliin tulleille: