Forssan Suvi-ilta sauvarullaluistelu maraton 2005

Tälle vuodelle en ollut laittanut tavoitteita kuten viime vuonna. Olihan kevät mennyt pääasiassa juoksun merkeissä sillä ennen tapahtumaa takana oli ollut 76 km rullailua kun vastaavasti viime vuonna 270 km. Jo edellä mainitut lukemat puhuivat sen puolesta että katsotaan mihin rahkeet riittävät. Myöskin edellisten päivien helteet vaikuttivat nukkumiseen ja toivat omansa vaikuttamaan että luistelusta ei tule helppoa.

Itse tapahtuma aamulla heräsin kuten muinakin aamuina väsyneenä. Yö unien määrä oli muistaakseni jotain viitisen tuntia. Siinä sitten lähdin kokeilemaan pienelle parinkilometrin lenkille luistimia, jotta saisin kropan heräämään. Suihkun jälkeen aamupalalle ja puolisen litraa päälle Maltoa kuten edellisenä päivänä. Eli siinä oli "tankkaus" tulevalle matkalle. Siinä se sitten aamupäivä meni.

Puolenpäivän aikoihin aloitin tavaroiden pakkauksen, sillä yhden jälkeen piti lähteä kaverini kanssa kohti Forssaa. Siinä kerittiin vielä kaupasta hakemaan Energy-juomaa ennen lähtöä, jolla yritin väsymystä saada pois.

Itse tapahtumapaikalla käytiin maksamassa osallistumismaksu ja eikun odottamaan tapahtuman alkua.

Kun lähtö oli ajankohtainen sovimme kaverini kanssa, että kumpikin luistelee oman luistelun, mutta kuitenkin yritetään alku luistella yhdessä. Kun itse luistelu alkoi meinasin heti kadottaa kaverini, sillä porukkaa oli tosi paljon. Sääkin oli hyvä ja lämmin 23 astetta. Muutamia kilometrejä luistellessani sitten lopulta kadotin kaverini. En viitsinyt ruveta jarruttelemaan, sillä oli tarkoitus päästä sumasta pois väljemmille vesille luistelemaan. Siinä sitten peesailin 20 km asti muiden perässä ja yritin pitää oman vauhdin siten että puolessa välissä matkaa ei olla jo kovinkaan väsyneenä kuten viime vuonna. Jotain viime vuodesta oltiin opittu näköjään. 20 km kohdalla katselin aikaa joka näytti 56:37, vastaavasti viime vuonna aika oli 47:51, joten viime vuoden aikoihin ei ole mitään mahkuja. 22 km jälkeen nykäisin vauhtia lisää. Siinä sitten erkanin muista luistelijoista ja pääsin yksikseni luistelemaan. Muutamia luistelijoita sitten saavutin ennen maalia, jossa sain ajan 1h 46 min 22s. Maalissa tuli sitten juotua urheilujuomaa urakalla, josta sain loppu illaksi mahan kipeäksi. Keskivauhti matkalla oli 2:39 min/km keskisykkeen ollessa 173. Maalissa antoivat sitten pussin, joka sisälsi mitalin, suklaapatukan ja jotain muuta. Mitali oli sinänsä uutta, sillä muina vuosina se ei kuulunut osallistumismaksuun ollenkaan. Nurmikolla istuessani ja kaveria odotellessani vaihdoin pari sanaa muiden luistelijoiden kanssa. Kun hän sitten saapui maaliin, lähdimme syömään ja kylpylään saunomaan.

Yhteenveto:

Vitosten väliajat:

Sykekäyrä matkasta, mitali ja paita