Forssan Suvi-ilta sauvarullaluistelu maraton 2004

 

Tapahtuma paikalle ajellessani autolla, kaverin kanssa laskeskelimme, että kuinkahan lujaa pitää luistella että aika olisi noin 1.40.00 ja päädyimme että kilometriaika olisi noin 2.50 ja silloin 5 km aika pitäisi olla 12.30 min. Olihan hankkinut Garmin Forerunner 201, jolla väliaikoja pystyy ottamaan ja olin määritellyt 5 km välein ottamaan aikoja.

Heti startin jälkeen ajattelin sitten kokeilla laskettua luisteluvauhtia. Alussa ei tietenkään heti päässyt vauhtiin, sillä luistelijoita oli edessä. Mutta mitä vähemmän oli ohiteltavia sen paremmin pääsin vauhtiin. No ensimmäinen viisi kilometriä taittui aikaan 13:04 edellä mainitun syyn takia, joten ei hätää. Seuraava vitonen 10 km kohdalla näytti 10:56 joten vauhti oli ihan hyvä vielä silloin vaikkakin ehkä liian kova näin myöhemmin päätellen. Viiteentoista kilometriin aikaa meni 11:54 minuuttia. kahteenkymmeneen kilometriin asti 11:54 joten ajallisesti vauhti oli hyvä. Tässä vaiheessa kuitenkin alkoi tuntua, että mennäänköhän tässä liian lujaa kuitenkin. Seuraava vitonen 25 kilometrin korvilla aikaa kului 12:36. Matka jatkui 30 kilometriin asti aikaan 12:19 hiukan parannusta edelliseen 5 km:iin. Mutta sitten astui eteen epäonni tuossa 32 km kohdalla, ruks ja sauva poikki. Mä kiroilin, että mitenkäs nyt kun aikaa tultiin luistelemaan ja ei ole kuin yksi sauva ja sillä on vaikea luistella. No ei auta kuin luistella, 35 km aikaan 12:57, eli alkoi näkymään, tietysti väsymyskin aiheutti varmasti aikaan muutoksia, mutta kun olisi tuo sauva ehjä niin mitähän se sitten olisi ollut. Jää arvailujen varaan. Viimeiset kilometrit olivat sitten raskaita kun ei sauvoja voinut käyttää hyväksi luistelun tehostamiseen. Nekin luistelijat joiden ohitse olin luistellut aikaisemmin luistelivat nyt vuorostaan ohitseni. Sitten viimeiset 3 km oli merkattu ja kilometrit tuntuivat raskailta kunnes maali lähestyi ja aika oli 1:40:46 eli viimeinen 5 km mentiin aikaan 15:05.

 

Vitosten väliajat:

 

No, aika oli se mitä laskeskeltiin, ihme kyllä eli sen verran ilon aiheita kuitenkin ja aika parani edellisvuodesta noin 15 min.